Ziua Absolventului

A devenit o tradiție ca elevii Colegiului Național „Spiru Haret”, împreună cu cadrele didactice, cu părinții și cu absolvenții să sărbătorească în fiecare an pe, 12 Decembrie, „Ziua Absolventului”. Nu întâmplător am ales această dată. În Ziua Sf. Spiridon, îl comemorăm și pe Spiru Haret, patronul nostru spiritual. Faptul că instituția noastră de învățământ poartă numele marelui om de școală Spiru Haret este o mare onoare și, deopotrivă, o mare responsabilitate. În cei 107 ani de existență, am demonstrat că suntem o comunitate în care educația îmbină armonios învățarea și cultivarea abilităților personale cu atenția pentru eficiență, creativitate, responsabilitate și performanță, ceea ce face ca pentru spiriști anii de liceu să fie perioada pe care și-o amintesc cu drag și cu recunoștință.

Școala este un loc al formării profesionale și umane. Este locul în care se scrie istoria unui neam. În ciuda vitregiilor vremurilor, învingând piedici dintre cele mai diverse, aici se formează generațiile care dau substanță timpului, validează idealuri și anunță mereu izbânda viitorului.

Nu pot decât să mă mândresc că pentru o perioadă am reușit să îmi aduc și eu contribuția la formarea generațiilor care au absolvit Colegiul Național „Spiru Haret”, oameni în care ne punem speranțele și de care suntem extrem de mândri.

La ceas aniversar, le urez tuturor: foștilor dascăli, actualului colectiv de cadre didactice, absolvenților, precum și actualilor elevi multă sănătate, putere și curaj!

Director,

Prof. Mariana Magdalena Comăniță