Invatamant neconventional in Spiru

Au vrut să schimbe în bine liceul în care învaţă şi au reuşit. Vorbim despre cinci elevi din Capitală care au construit prima clasă de învăţământ neconvenţional din ţara noastră. Băncile tradiţionale au fost înlocuite de scaune mult mai confortabile, iar, în loc de tablă, profesorii şi elevii pot scrie direct pe perete, care este zugrăvit cu o vopsea specială. Iar, cum clasa este una ieşită din comun, la fel vor fi şi cursurile care se vor desfăşura aici. Liceenii vor face training-uri de economie, dezvoltare personală sau leadership şi vor lua lecţii chiar de la vedete.

Cristian Lupescu este elev în clasa a douăsprezecea la Colegiul „Spiru Haret” din Capitală. Când a fost într-o excursie în Olanda, a văzut că liceeni de acolo învăţau în spaţii neconvenţionale, cu dotări moderne. Aşa că a vrut să creeze un astfel de spaţiu şi în colegiul în care învaţă acum. Şi a reuşit.

Ideea, spune Cristi, este nouă la noi, dar, peste hotare, profesorii şi-au dat seama că elevii învaţă mai cu spor dacă nu sunt constrânşi. Aşa că a cooptat în proiect alţi patru colegi şi s-au pus pe treabă.

Când au aflat ce vor să facă elevii lor, profesorii au fost surprinşi, iar unii nici nu credeau că proiectul va avea sorţi de izbândă.

Toţi elevii Colegiului „Spiru Haret” vor avea ocazia să participe la cursuri în noua clasă. Nu este vorba, nicidecum, despre materiile tradiţionale, ci despre training-uri cum nu s-au mai făcut până acum în liceele din România, cu invitaţi dintre vedete, jurnalişti şi personalităţi din lumea sportului.

Elevii de la „Spiru Haret” plănuiesc acum un team-building pentru toţi colegii lor implicaţi în proiect şi spun că vor să mai creeze multe astfel de spaţii în liceul lor.

Pentru detalii accesati link-ul: