High School Delivery

High School Delivery lansează apelul de proiecte pentru prima ediție, eveniment ce se va desfășura între 18 și 20 aprilie 2016 în Colegiul Național Spiru Haret din București.

High School Delivery este un eveniment creat de și pentru liceeni. E un strigăt calm pentru o cauză reală în rândul elevilor, deseori privită cu superficialitate. Ei propun susținerea și dărâmarea barierelor care s-au strecurat, mai mult sau mai puțin subtil, între liceele bucureștene și să crearea unei schimbări în această “Fabrică de Absențe” cunoscută și sub numele de Săptămâna Altfel.
Evenimentul are sprijinul organizatoric și moral al unuia dintre cele mai influente evenimente urbane din România, Street Delivery, ca și sprijinul financiar și logistic al Fundației Cărturești.

În paralel este deschis și un call pentru voluntari, deadline-ul său fiind tot 2 aprilie.

Deadline-ul pentru înscrierea proiectelor este 2 Aprilie și le puteți înscrie pe http://highschool.street.delivery/ prin completarea formularului online.

Acestea trebuie să se încadreze într-unul din domeniile: arte vizuale, muzică, teatru, film, debate, sport, dans/performance, DIY (Do It Yourself), workshop.

High School Delivery va fi găzduit pentru început de Colegiul Național Spiru Haret din București. Dorim astfel să pornim o tradiție: ca în fiecare an evenimentul să fie găzduit de alt liceu pentru a dezvolta o rețea informală bazată pe talent și cooperare, nu pe competiție și dispreț reciproc, atitudini prea des întâlnite printre liceeni.

Proiectele acceptate vor fi anunțate până la data de 10 Aprilie.

  

High School Delivery 2016

 

Se poate ca mulți dintre voi să fiți familiari cu bine-cunoscutul festival Street Delivery, astfel că High School Delivery, o inițiativă a unei echipe entuziaste formate din elevi din mai multe licee, dintre care se numără Spiru Haret, Vianu, Lazăr și Hașdeu, nu vi se va părea ceva surprinzător. Prima ediție a acestui eveniment s-a desfășurat în incinta liceului nostru în timpul Săptămânii Altfel, în perioada 18-20 aprilie 2016, și a fost foarte bine primit de către participanți, elevi din mai multe licee bucureștene.

 

High School Delivery a pornit ca un manifest împotriva conflictului permanent între liceele din București, unde elevii sunt caracterizați în funcție de unitatea de învățământ din care provin. Noi am hotărât că este momentul să schimbăm această tradiție și să o creăm pe a noastră, un nou mod de a petrece Săptămâna Altfel împreună cu colegii noștrii din toate liceele capitalei, într-o atmosferă de neuitat și distracție. Astfel a luat naștere inițiativa noastră, care nu ar fi putut fi pusă în aplicare fără sprijinul Primăriei Sectorului 2, Fundației YouthBank, Fundației Cărturești, ArCuB și Aqua Carpatica.

 

Programul festivalului a cuprins o largă gamă de acțiuni cultural-artistice, dintre care amintim proiecții de film, concerte în aer liber, teatru și momente de stand-up comedy, mentorate și workshop-uri pe teme de actualitate. Cele trei zile de eveniment au însumat multă energie constructivă și entuziasm, indiferent de impedimentele create de vreme. Distracția a fost la ea acasă cu Costel, invitat special la secțiunea de stand-up, iar trupele Complot, Fawkes News, El Camino, Horus, The Purple Dandies și multe altele au făcut atmosferă pe scena plasată în aer liber din curtea liceului! Echipa de la ArCuB ne-a învățat cum să grădinărim „fun”, iar cei de la Teen Press ne-au prezentat totul despre fotografia de rețea socială. Robert Obert, grafician, a venit să ne împărtășească din experiența sa de artist, iar Alex Tocilescu ne-a îndrumat în ceea ce înseamnă să fii autor în România. Trupa de teatru Replika ne-a readus în curtea școlii cu o piesă comică despre multele probleme cu care se confruntă liceeni, iar scurtmetrajele asigurate de cei de la One World Romania, ShortsUp, Rodia și Super au destins atmosfera cu acțiune și momente emoționante.

 

Deși este totuși greu să vă expun în totalitate ce s- a petrecut la noi în liceu în Săptămâna Altfel, sper că v-am stârnit curiozitatea despre ceea ce am făcut noi. Dacă sunteți curioși, sau nu v-am convins încă, poate galeria foto, pe care o puteți găsi într-o formă extinsă pe pagina noastră de facebook, vă v-a imprima o idee despre prima ediție a High School Delivery și ceea ce a însemnat ea, și poate că ne vom revedea într-o nouă ediție, cu voie bună și energie!