Concursul Humanitas în licee 2013-2014

Prima etapa

Pe data de 9 noiembrie 2013 a avut loc prima etapa a celei de-a 3-a editii a Concursului National "Humanitas intre licee". Componenta echipei Colegiului National "Spiru Haret" a fost urmatoarea: Dumitrescu Vanda (XI A), Enescu Alexandra (XI A) si Mihalache Irina (XI G). In urma concursului echipa a obtinut 23 de puncte din 24 posibile, respectiv locul 2 pe tara. Echipa a fost coordonata de doamna profesoara de limba romana Dumitru Ioana.

 

Etapa a doua

Pe 15 februarie a avut loc Etapa a II a a Concursului Humanitas in licee. Echipa Colegiului National "Spiru Haret" a obtinut 23 de puncte din 24 si concursul a fost gazduit de Colegiul National "Gheorghe Sincai".

Cu acest punctaj, cumulat cu inca 23 de puncte din Etapa I a concursului (deci 46 de puncte) Colegiul National "Spiru Haret" ocupa un onorant loc. Suntem pe locul 3 pe tara si primii din Bucuresti.

Echipa a fost formata din elevii Apatean Catalin (9C), Mihalache Irina(XI G), Vanda Dumitrescu (XI A) si  a fost coordonata  de doamnele profesoare Ioana Dumitru (limba si literatura romana) si Cristina Maria Militaru ( matematica). Tema concursului a fost "Numerele naturii"  si a constat in intrebari din carti de popularizare a stiintei  publicate la Humanitas -" Numerele naturii" de Ian Stewart si "Zero - biografia unei idei periculoase" de Charles Seife.

Etapa a treia 

Sâmbătă, 26 aprilie 2014, ora 10:00 a avut loc în toată ţara  cea de-a treia etapă a concursului de cultură generală „Humanitas în licee”.
            Echipa spiriştilor formatǎ din elevii Mihalache Irina (XIG), Apatean Catalin (9C) şi Niculae Dan (9C),   coordonată de  doamnele profesoare Ioana Dumitru (limba si literatura romana) si  Cristina Maria Militaru (matematica) a obţinut  22 de puncte din 24 posibile. Astfel, cu un total de 68 de puncte obţinute în cele trei etape, ocupăm  LOCUL II pe ţarǎ şi primul pe Bucureşti.
            Concursul s-a desfăşurat la Colegiul Naţional “Spiru Haret”, iar echipa noastrǎ s-a confruntat cu echipa Colegiului Naţional“Gheorghe Şincai”.
Tema etapei a fost „MOZART“ şi fiecare echipă a trebuit să răspundă la 12 întrebări  care au fost concepute pe baza cartii „1791 – Ultimul an al lui Mozart de H.C. ROBBINS LANDON- o carte  deosebit de grea, în care autorul face o adevărată muncă de cercetare consultând numeroase biografii şi documente