Cercul de Robotica - Robosapiens

Salut! Ne numim Robo-Sapiens!

Echipa de robotică Robo Sapiens a fost înființată în septembrie 2016 de către doamna profesor de fizică, Dumitrescu Petronia, alături de actualii mentori, Dan Niculae, Alex Florescu și Marius Borza cu scopul de a participa la cea mai mare competiție de robotică din lume, organizată pentru prima oară în România în 2016, FIRST Tech Challenge.

Încă de la început, elevii s-au arătat interesați de acest proiect, dorind să învețe mai mult despre domeniul tehnologiei, FTC fiind un ambasador pentru educația STEM (science, technology, engineering & mathematics). Echipa liceului a participat la ambele ediții ale acestei competiții sub îndrumarea doamnei profesor Dumitrescu, în prima ediție reușind să obțină un punctaj record la nivel național și să se claseze pe locul 14 din România. În cadrul celei de-a doua ediții, pe lângă obținerea locului 3 al premiului Motivate, echipa a ajuns în finala pe divizie, câștigând premiul Finalist Alliance Award.

Pe lângă competiție, echipa a participat la diverse activități de promovare, printre care se regăsesc: prezentarea în cadrul asociației ABSL, una organizată la Centrul de copii “Sfânta Sofia”, menită să stârnească interesul acestora pentru domeniul tehnologiei. De asemenea, a participat la meciuri demonstrative în incinta colecției de mașini de lux Țiriac Auto, având oportunitatea de a-și expune robotul acolo. O altă activitate demnă de menționat este reprezentată de participarea la o emisiune a postului de televiziune PROTv și la multiple meciuri demonstrative la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”, Școala Americană și la MegaMall.

Anual, echipa Robo Sapiens așteaptă noi membrii interesați de domeniile tehnologiei și marketing-ului având posibilitatea de a se înscrie la oricare dintre cele 4 departamente: asamblare, programare, proiectare și media.