Ce am făcut pe 15 ianuarie 2016

Ce am făcut pe 15 ianuarie 2016

 

Cum s-a sărbătorit Ziua Poetului Naţional, vineri, 15 ianuarie 2016, la Colegiul Naţional "Spiru Haret":

 

Clasele  a IX-a C, D, E au realizat o expoziţie cu caligrame şi pictopoezie dedicate lui Eminescu, sub îndrumarea d-nei prof. dr. Camelia Săpoiu.  Ce s-a obţinut se vede parţial în fotografii, dar completăm aici: lucrări foaaarte diverse: de la caligrame cu versuri eminesciene sau cu versuri proprii la portrete ale Poetului, postere, pictopoezii sau pur şi simplu poezii.

Astfel, în holul central al liceului, "Dorinţă" a luat formă - la propriu, cuvinte din scrisorile eminesciene ieşind din călimară, luna şi stelele, lacul, nuferii ....

90 de adolescenţi mai aproape de Eminescu!

 

- tot sub ândrumarea d-nei profesoare Camelia Săpoiu, clasa a V-a a primit altă provocare: expoziţie de carte eminesciană. Adică toate cărţile de Eminescu de acasă, aduse de Ziua Poetului Naţional, expuse şi prezentate. Scotoceala prin biblioteca de acasă, prin rafturi, birouri şi dulapuri a scos la iveală minuni: o ediţie de poezii eminesciene din 1937,  un volum din 1956 de literatură populară culeasă de Mihai Eminescu, o ediţie din 1976 cu poezia "Revedere" ilustrată superb și alte multe exemplare mai vechi sau mai noi.

 

Foto: Filip Marinescu (IX C)

 

Mai multe pe

 http://cameliasapoiu.blogspot.ro/2016/01/ce-am-facut-pe-15-ianuarie.html