Black Hat @ Festivalul Florian Pittis

Trupa Black Hat din Colegiul National "Spiru Haret" a participat la Festivalul "Florian Pittis" unde a luat titlul de "Cea mai buna trupa".
Profesor coordonator: Comanita Mariana

 

Mai jos avem un interviu :

Cum v-aţi ales numele de “Black Hat”?

Numele trupei a pornit de la Danny:
“Mi-am dorit o pălărie neagră, iar după ce mi-am cumpărat-o, plin de entuziasm (că era din Obor), mi-a venit ideea. După câteva consultări am convenit cu toţii la Black Hat.“

Când aţi înfiinţat trupa?

Trupa a luat naştere la iniţiativa lui Cristi:
“Mi-am manifestat dorinţa de a cânta într-o trupă rugând-o pe doamna Comaniţa să îmi găsească caţiva muzicieni în liceu cu care să încercăm să facem o trupă a liceului. În luna martie a lui 2008 a luat fiinţă şi încet-încet ne-am împrietenit şi am ajuns unde suntem acum.”

Aceasta este formula iniţală a trupei sau aţi mai făcut schimbări pe parcurs?

În principiu, formula prezentă este şi cea iniţială (care conţinea încă un chitarist la care am renunţat). Am mai avut câteva tentative de backing vocals care eu fost episodice şi fugitive ce s-au dovedit a fi inutile pentru moment.

 

La ce concursuri (în afară de Festivalul Florian Pitiş pentru liceeni) aţi mai participat şi, bineînţeles, ce aţi mai câştigat?

Mai 2008 participăm la Festivalul de Artă Pentru Tineret Maiart unde caştigăm locul II pe ţară şi premiul special al juriului;
Mai 2008 suntem chemaţi să susţinem un spectacol în cadrulFestivalului Maiart;
Noiembrie 2008 susţinem concert la balul bobocilor din Colegiul National “Spiru Haret“ care are loc in Kristal Glam Club;
Decembrie 2008 suntem invitaţi de Primăria Sectorului 2 să susţinem un concert în cadrul sărbătorilor de Crăciun;
Martie 2009 suntem chemaţi de Compania Petrom S.A. să cântăm la o serbare cu ocazia zilei de 8 martie;
Martie 2009 suntem invitaţi să concertăm in Club Big Mamou;
Aprilie 2009 cântăm în Club 100 Crossroads de 2 ori;
Aprilie 2009 câştigăm premiul pentru “Cea mai buna trupă“ în cadrulFestivalului de arte pentru liceeni Florian Pittiş;
Participăm la diverse acţiuni şi serbări ce au loc in Colegiul Naţional “Spiru Haret“;
În tot acest timp, solista trupei acompaniată de chitarist participă la Festivalul “Toamna Baladelor“ unde câştigă locul I pe ţară.

Dacă veţi avea parte de un mare succes şi veţi deveni celebri, credeţi că v-aţi lăsa “duşi de val”?

Ce am putea răspunde la această întrebare? La fel ca toată lumea răspundem şi noi NU. Nu privim încă partea cu celebritatea; ceea ce facem noi e mai mult, dacă vreţi, o ocupaţie, o meserie, iar entuziasmul publicului şi aplauzele sunt recompensele. Iar partea cu bani, paparazzi, autografe sunt un bonus pentru trudă. Cel putin aşa considerăm noi.

 

Aţi făcut sau aţi face sacrifiicii pentru trupă? Dacă da, până unde aţi merge?

Păi am făcut destule sacrificii cu toţii, zile întregi pierdute la repetiţii, multă muncă (mai ales la cărat scule). Na, ce să zic, eu unul (Cristi) sunt in stare să renunţ şi la facultate dacă o să mearga treaba, iar Danny are bac anul acesta şi nu renuntă la muzică. Ce să mai zic de restul…

 

Cine vă compune melodiile?

Noi ne compunem piesele impreună, deşi avem şi o piesa în repertoriu care este a lui Marius Matache. Momentan suntem la început cu compusul, dar încet-încet prindem aripi. O să vedeţi. Sperăm că vă vom surprinde plăcut.

 

Aţi facut vreun album până acum?

Nu, dar avem ceva în lucru.

 

Ce planuri aveţi pentru viitor?

Pentru viitor avem planuri mari. Sperăm să uimim lumea cu ceea ce vom cântam şi să reuşim să adunăm publicuri mari, pentru că asta reprezintă cea mai mare satisfacţie ca artist: numărul mare de fani, după aceea vin banii. Dar dacă ţie îti place ceea ce faci şi vezi că si altor oameni le place, atunci eşti fericit.

 

@Festivalul "Florian Pittis"

 

Black Hat - Sfarsitul nu-i aici (Pittis Cover)

 

Black Hat - Hold the line (Toto cover)

 

Black Hat - Smooth Operator (Sade cover)