Activitate de voluntariat

Profesorii și elevii C.N.”Spiru Haret” au fost anagajați în ultimii ani școlari într- o serie de programe și proiecte educaționale, cu scopul de a promova toleranța, diversitatea și non-discriminearea. Activitățile de voluntariat îi ajută pe cei implicați să își descopere noi pasiuni și modalități de petrecere a timpului liber, oferindu-le în același timp și sentimentul împlinirii derivat dintr-o acțiune pornită din inimă.

Cu ocazia sarbătorilor de iarnă,în data de 18 decembrie 2015, elevii claselor a-XI-a E , a-X-a E,H,G,şi a-XII-aF coordonati de prof. Victoria Mihalcea şi Liana Hera au participat la actiunea caritabilă “Dăruind vei dobandi”. In cadrul acestei actiuni, elevii Colegiului Naţional”Spiru Haret”, din Bucuresti au impartit cadouri copiilor din centrul de zi Sf.Muceniţă Sofia”, constând în alimente, haine, jucării, cărţi, jocuri.

Gestul filantropic al liceenilor a adus adus zambete pe chipurile copiilor din centru încercaţi de viaţă care au gustat pentru o clipă din bucuria Naşterii Mântuitorului.

Actiunea a fost organizata in colaborare cu preotul paroh al bisericii Coltea, in subordinea căreia se afla acest centru de zi pentru copii.

Bucuria a fost simţită ca o manifestare a dragostei intre oameni . Fiecare om joaca rolul de Mos Craciun si este dator sa joace acest rol, deoarece facand aceasta, imita pe Dumnezeu Tatal, Care a facut primul si cel mai mare Dar, omenirii: Pruncul Mantuitor.

Cu toţii am înţeles ca, de Craciun, inainte de a astepta daruri, ar trebui ca noi sa fim primii care daruim. Darul, ca manifestare a dragostei fratesti face ca starea noastra de bucurie sa nu ramana doar a noastră, ci sa se raspandeasca si la ceilalti.

Cu adevarat, Nasterea Domnului poate fi socotita sarbatoarea dragostei divine si invingerea egoismului din sufletele noastre

Pentru elevii Colegiului “Spiru Haret”, activitatea a reprezentat un moment de împlinire și dezvoltare personală .Elevii au inteles ca altruismul este o valoare morala care innobileaza spiritul uman.

“Cred ca elevii trebuie obișnuiți cu acest tip de activități încă din primul an de liceu, deoarece perioada adolescenței este dominată de egoism și egocentrism, iar insuflarea unor valori precum: lucrul în echipă, altruismul, prietenia și atașamentul față de cauze și oameni, devine o necesitate”, afirmă  prof.Victoria Mihalcea.